Pianoles - Kinderen

Individuele aanpak bij pianoles voor Kinderen - Pauline van WaesbergheIndividuele aanpak

Om kinderen vanaf doorgaans 6 jaar te leren piano spelen, gebruik ik verschillende methodes. Bij de allerjongsten maak ik gebruik van o.a. de materialen van Bijdehandjes en Klavierleeuwen. Naar mate kinderen zich verder ontwikkelen, pas ik mijn manier van lesgeven aan aan de capaciteiten en het karakter van het kind. Deze individuele aanpak met aandacht voor ieders persoonlijkheid is kenmerkend voor mijn lessen.

Kinderen worden breed geschoold en kunnen later een voorkeur ontwikkelen voor een bepaalde muziekstijl, bijv. voor klassieke muziek, lichte muziek (Pop, Jazz) of improvisatie. Tegenwoordig kan in de lessen ter ondersteuning ook gebruik worden gemaakt van moderne geluidsapparatuur, IPAD en youtube tutorials.

Voor leerlingen die dat willen, is het mogelijk om mee te doen aan piano (graad) examens en concoursen.

Lesduur en locatie

De lessen zijn in principe individueel en worden gegeven in Waalre op een locatie met een Yamaha vleugel en een Bechstein piano. De lesduur kunt u samen in overleg met de docent bepalen. Gedurende een heel schooljaar worden lessen wekelijks gegeven en de duur per les is doorgaans 30, 45 of 60 minuten. In de lessen wil ik kinderen laten kennismaken met verschillende muziek stijlen, zodat ze hun interesses kunnen ontwikkelen.

Regelmatig organiseer ik samenspeelmiddagen, om te stimuleren dat leerlingen samen musiceren. Dit kan met verschillende instrumenten of met 2 piano's. Soms zijn er ook gezamenlijke uitvoeringen met de vereniging van muziekdocenten in Aalst-Waalre.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer